Arama sonuçları

Öğretmenlik meslek kanunu çıksın

Öğretmenlik meslek kanunu çıksın

Öğretmenlik meslek kanunu çıksın. Eğitim Bir Sen öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek, özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapacak meslek kanununun ivedilikle çıkarılmasını istedi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilen 46. Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara yer verildi.

Açıklamada, uzlaşmazlıkla sona eren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin pazarlık sürecinde bir milyonu aşkın eğitim çalışanının sorunlarına duyarsız kalınmasının asla kabul edilemeyeceği belirtildi. Açıklamada, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun hakemlik sürecindeki tutum, tavır ve kararlarının, kurulun varlığını, yapısını, meşruiyetini ve özerkliğini kamu görevlileri nezdinde tartışmaya açtığı savunuldu.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKSIN

3600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin, icraya dair belgelerde yer alan taahhütlerin gereğinin bir an önce yerine getirilmesi istenen açıklamada, ek gösterge düzenlemesinin kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılması gerektiğine işaret edildi.

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı "2023 Eğitim Vizyonu" çerçevesinde belirlenen hedeflerin somut eylem adımlarına dönüşmesi talep edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamu hizmetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesine hiçbir katkıda bulunmayan sözleşmeli istihdam uygulamasına son verilmeli; eğitim çalışanları açısından başta aile bütünlüğü olmak üzere, birçok soruna ve hak kaybına yol açan sözleşmelilik sona erdirilerek sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. Kadro hakkı verilinceye kadar, başta atama ve yer değiştirme hakları olmak üzere, kadrolu kamu personeline tanınan tüm haklar tanınmalı, aynı işi yapanlar aynı haklara sahip olmalıdır. Kamu görevlileri ücretli, sözleşmeli gibi farklı istihdam türlerine mecbur bırakılmamalı, kamu hizmetleri kadrolu kamu görevlileri eliyle yürütülmelidir."

ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL OLMALI?

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) sürdürülebilir bir atama ve yer değiştirme politikası izlenmesi gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek, mesleği tüm aşama ve basamaklarıyla ele alacak, özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yaparak sosyal itibarını daha da yükseltecek, 'mesleğe destek, geleceğe hizmet' niteliğinde bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır."

ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINSIN

Eğitimcilere yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı tedbirler alınması istenen açıklamada, okullara, zorunlu harcamalarını yapabilecekleri ve daha nitelikli bir eğitim hizmeti yürütebilmeleri için ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir bütçe verilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, yeni bir yükseköğretim anlayışına ihtiyaç olduğu belirtildi.

 

10-09-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş