Arama sonuçları

Sağlık ve Eğitim Vakfı başarıyı destekliyor

Sağlık ve Eğitim Vakfı başarıyı destekliyor

Türkiye’de 150 yıllık eğitim tecrübesine sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), üstlendiği öncü rolün getirdiği sorumlulukla; eğitim kurumlarında eğitimden kültüre, spordan sanata kadar her alanda proje üretebilen ve hayata geçiren bireyler yetiştiriyor.

Köklü geçmişinden ilham alarak öğrencileri geleceğe hazırlayan SEV, eğitimde fırsat eşitliğini ve başarıyı, sunduğu farklı burs olanaklarıyla destekliyor. SEV; Akademik Başarı Bursu, Mali Destek Bursu ve Spor, Sanat ve Bilim Bursu ile başarılı, maddi imkânı yetersiz ve spor, sanat, bilim alanlarından birinde başarılı olan gençlerin yanlarında yer alıyor.  

BURSLARDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Gerekli kriterleri karşılayan öğrenciler burs desteğinden faydalanıyor

Akademik Başarı Bursu, liseye giriş sınavında en yüksek puan almış öğrenciler ile ara sınıflarda en yüksek yılsonu not ortalamasını sağlamış öğrencilere veriliyor. SEV’e bağlı Amerikan Liselerine (Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA), İzmir Amerikan Koleji (ACI), Tarsus Amerikan Koleji (TAC), SEV Amerikan Koleji (SAC)) kayıt yaptırma koşullarını sağlayan ancak yeterli maddi olanağı olmayan öğrenciler için verilen Mali Destek Bursu, ihtiyaca göre farklı oranlarda sunuluyor. Öğrencinin sınıfını geçmiş olması ve disiplin cezası almamış olması, bursun devamı için gerekli koşullar arasında yer alıyor. Öğrencilerinin sportif ve sanatsal faaliyetlere katılmasını ve bilimsel yarışmalarda yer almasını önemseyen SEV; Spor, Sanat ve Bilim Bursu’nu bu alanlarda başarılı olmuş öğrencileri desteklemek için veriyor.

LGS ÖĞRENCİLERİNE BURS

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında yeterli puan alarak SEV okullarına kaydolacak öğrenciler, bu yıl da gerekli kriterleri taşımaları durumunda burs desteğinden faydalanacak.

ÇİFT DİL VE ÇİFT DİPLOMA AVANTAJI

SEV’e Amerikan Liseleri öğrencileri geleceğe çift dil ve çift diplomayla hazırlanıyor

SEV’e bağlı Amerikan Liselerinde öğrenim gören öğrenciler, hayatın her alanına hâkim, çok yönlü, ulusal değerlere saygılı dünya vatandaşları olarak geleceğe hazırlanıyor. Hazırlık sınıfı dahil olmak üzere beş yıl boyunca ana dil seviyesinde İngilizce öğrenen SEV Amerikan Liseli gençlere, ikinci yabancı dil tercihi de sunuluyor. SEV’e bağlı tüm Amerikan Liselerinde dünya üniversitelerinin kapılarını açan IB (Uluslararası Bakalorya) Programı ile çift diplomayla mezun olma seçeneği yer alıyor. İzmir Amerikan Koleji (ACI) ve Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) modern yurtlarda yatılı okuma imkânı da öğrencilere sağlanıyor.

150 YILDIR BAŞARILI GENÇLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Eğitim alanında öncü SEV’in çatısı altında Türkiye’nin en köklü liseleri Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA), İzmir Amerikan Koleji (ACI), Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ve SEV Amerikan Koleji (SAC) bulunuyor. SEV’e bağlı Amerikan Liseleri, 150 yıldır topluma ve dünyaya değer katan öğrenciler yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Başarıyı ödüllendirmenin bir gelenek olduğu SEV’de başarılı gençler hak ettikleri şekilde, topluma faydalı bireyler olarak yetişiyor.

Bu yazı advertoryal içeriktir

16-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş