Arama sonuçları

Uzaktan eğitim: En kolay 5 ve üzeri sınıflar uyum sağladı

Uzaktan eğitim: En kolay 5 ve üzeri sınıflar uyum sağladı

 

Uzaktan eğitim: En kolay 5 ve üzeri sınıflar uyum sağladı. Erkan Ulu Okulları kurucusu matematik öğretmeni Tunç Ulu, uzaktan eğitimde öğrencilerin trafikte geçirecekleri zamandan tasarruf ederek, derslerine daha rahat çalıştıklarını söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle ilk, orta ve liselerde 18 milyon öğrenci için eğitim EBA TV ile EBA üzerinden sürüyor. Bu öğrenciler arasında özel okul öğrencileri de yer alıyor. Birçok özel okul yüz yüze eğitim sırasında da uyguladığı dijital eğitimi, uzaktan eğitim kararıyla birlikte tamamen uygulamaya geçti.

Peki öğrenci ve velilerin uzaktan eğitimle ilgimi yorumları ne oldu? Erkan Ulu Okulları kurucusu ve matematik öğretmeni Tunç Ulu, bu deyimi şöyle anlatıyor:

UZAKTAN EĞİTİM: EN KOLAY 5 VE ÜZERİ SINIFLAR UYUM SAĞLADI

“Şu ana kadar 142 ders, 11 etüt, 4 öğrenci toplantısı ve 4 veli toplantısı olmak üzere

Toplam 11.641 dakikalık bir online eğitim süreci yaşadık. 10 yılı dolduracak tabletle eğitim sistemimiz sayesinde, öğrenciler, öğretmen ve velilerimiz sürece çok kolay uyum sağladılar.

Online eğitim, önceden sanıldığının aksine, öğretim sürecini pek çok açıdan verimli kılıyor. Öğrenciler her gün İstanbul trafiğinde geçirecekleri 2 saate yakın zamanı kendilerine ayırabiliyorlar. Öğretmenler, öğrencilerin ses ve görüntülerini yönetebiliyor; canlı derslerin bağlı kalitesi denetlenebiliyor, buna göre çözüm üretilebiliyor. Klasik sınıf ortamında öğretmenin kendisinin uyguladığı sınıf yönetimi, artık online derslerde teknolojiden büyük destek alıyor. Online derslerde ortam sesi, klasik derslere göre çok daha az ve kontrollü. Öğrencilerin de ders içeriğine, öğretmen veya arkadaşının dersle ilgili söylediklerine çok daha rahat odaklanma şansları var.

Öğrencilerin derslere ilgi ve istekliliği memnuniyet vericiydi. Hatta fiziksel sınıftaki ders ortamında sıkılan, zorlanan öğrenciler, online dersleri daha konsantre olarak dinlediler ve çok daha katılımcıydılar. Ders esnasında öğrencilerin kameralarının sürekli açık olması da yapılamayan sorular ve anlaşılamayan konuların etüt ile tekrarı da çok büyük katkı sağladı. Genel olarak uzaktan eğitimine 5 ve üzeri sınıf öğrencilerinin daha kolay uyum sağladığını görsek de ilkokul çağı öğrencilerimiz de öğretmenlerinin ve sınıf arkadaşlarının birliği ile bu süreçteki yerlerini aldılar.

 

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş