Arama sonuçları

Uluslararası programlara hazır: IB ve AP başlıyor

Uluslararası programlara hazır: IB ve AP başlıyor

Türkiye’nin en köklü okullarından biri olan 138 yıllık tarihe sahip FMV Işık Okulları İstanbul’da büyümeye devam ediyor. Kurum, yerleşke sayısı da 5’e çıkarmış durumda. Özel bir mimari proje ile inşaa edilen FMV Işık Okulları Florya Yerleşkesi de ilk öğrencilerini bu eğitim öğretim yılında aldı. Yerleşkede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri bulunuyor. Anadolu Lisesi statüsündeki okula  ise bu yıl da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alacak.

Florya Yerleşkesi’ni FMV Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel ve FMV Işık Okulları Eğitim Kurumları Direktörü ve Kurucu Temsilcisi Müge Yalım Alpan ile gezdik,  projelerini dinledik.

İSTİKRARLI BÜYÜME HEDEFİ

Eğitimde “franschise” sistemine karşı olduklarının altını çizen Akın Süel, kurumun acele etmeden istikrarlı büyümeyi tercih ettiğini anlatıyor: “137 yıldır sadece ‘eğitim’ eğitim veren, kar amacı gütmeyen,  gerçek bir vakıf olan Feyziye Mektepleri Vakfı olarak,  her zaman tek işimiz ve odağımız eğitim, eğitim felsefemiz ise  ‘önce iyi insan yetiştirmek’ oldu.  İlk yerleşkemizi Nişantaşı’nda açtık. Ardından Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule yerleşkeleri açıldı. Florya Yerleşkemizi de son açtığımız Ispartakule’den yaklaşık 10 yıl sonra açtık. Hedefimiz istikrarlı büyümek, zaten yerleşkeler de yaklaşık 10’ar yıllık süreçlerle açılıyor.”

ARA SINIFLARA ÖĞRENCİ ALINMIYOR

İstanbul dışında bir yerleşkeyi henüz düşünmediklerinin altını çizen Süel, yeni bir yerleşke açmak için de “beklemeyi” tercih ettiklerini vurguluyor. Öğrencilerin Işık kültürüyle büyümesini ve “iyi birer insan olarak” yetişmelerini istediklerini anlatan Süel, bu nedenle de ara sınıflara öğrenci almadıklarını belirtiyor.

Müge Yalım Alpan da son yerleşkeleri Florya Işık Okullarına 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında sadece anaokulu, 1, 5 ve lise hazırlık sınıflarına öğrenci aldıklarını anlatıyor

Anadolu Lisesi statüsünde olan matematik ve fen derslerinin İngilizce işlendiği okulun hazırlık sınıfına bu yıl da LGS puanına göre öğrenci alacaklarını söyleyen Alpan, tüm yerleşkelerde olduğu gibi öğrencilere akademik başarı bursu verileceğini belirtiyor.

ULUSLARARASI PROGRAMLAR

Tüm diğer okullarda olduğu gibi lisede de Uluslararası Bakalorya (IB) diploma programı ile AP programlarının da uygulanacağının altını çizen Alpan, “Lise öğrencilerimiz mezun olurken tercihlerine göre IB diploması da AP programını da tamamlamış olacaklar” diyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YERLEŞKE

Florya Işık yerleşkesine gelince; 7 bin metrekare arsa üzerinde yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alanı olan, son deprem yönetmeliklerine uygun yerleşke, mimari proje yarışmasının ardından Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık bürosu tarafından yapıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri bulunan yerleşke sürdürebilirlik çerçevesinde tasarlanmış özel bir mimari proje olarak yaşama geçti. Işık bacaları, çatı pencereleri, güneş tünelleri ile doğal ışıktan yararlanılan ve yeşil alanları bulunan yerleşkenin bir başka özelliği ise öğrencilere bir binanın çalışma mekaniğini de görerek ve dokunarak anlamalarını sağlayacak bazı mimari senaryolara sahip olması. Örneğin çatı yağmur suyu boruları bodrum katta açıktan geçirip sistemin nasıl çalıştığını ve ne işe yaradığını öğrenciler bire bir görebiliyor.

LEED SERTİFİKASYONUNA BAŞVURU

Bu arada yerleşke sürdürülebilirlik ve “yeşil bina” derecelendirme sistemi olan LEED sertifikasyon sistemine göre tasarlandı. Yerleşkede kullanılan armatürlerin yerleşim noktalarından bina içi boya, likit yapıştırıcı vb. malzemelerin kimyasallarının uygunluğuna; sağlanacak su tasarrufundan “yeşil araçlar” için elektrikli araç kullanımını destekleyici sistemlere kadar tüm detaylar dikkate alındı. Hedef ise yerleşkenin çevresel sürdürebilirlik örneklerinden biri olması.

-

-

 

 

-

27-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş